Programi

Prvi polaznici (4 - 6 godina)

Da djeca budu aktivnija i kvalitetnije se razvijaju

Sport vrlo pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj svakog pojedinca. Sportska aktivnost stimulira, razvija te osnažuje lokomotorni sustav, odnosno sustav za kretanje, povoljno utječe na rad srca i krvotoka, kao i na disanje i ostale tjelesne funkcije. Tijekom tjelesne aktivnosti aktiviraju se različita područja centralnog i perifernog živčanog sustava te se na taj način otvaraju mogućnosti izražavanja i na kognitivnom, emocionalnom i socijalnom planu, a ne samo na motoričkom.
Vještine koje će djeca naučiti

Okruženje za učenje za vašu bebu Sveobuhvatni razvoj

Djeca uče o svom svijetu koristeći svoja osjetila i sposobnosti. U našem programu 'Rukomet u vrtićima' aktivnosti u učionici su usmjerene na otkrivanje i razvijanje mentalnih i motoričkih sposobnosti kod djece. Sport i tjelesna aktivnost su važni čimbenici za pravilan rast i razvoj djeteta. U kontekstu ekipnih sportova, rukomet je jedan od sportova koji doprinosi cjelokupnom razvoju djece.
Prva škola (4 - 6 godina)

Upoznavanje rukometa i razvoj sposobnosti djeteta

Ekipni sportovi djetetu pomažu da izgradi samopoštovanje, razviju motoričke i funkcionalne sposobnosti, a isto tako i na njegovu sposobnost djelovanja u skupini, odnosno sposobnost suradnje s drugima. Kroz rukomet djeca stvaraju osjećaj za loptu, prostor, smisao za igru te razvijaju koordinaciju, preciznost i okretnost. U predškolskoj dobi, primarnu ulogu u sportu ima igra, odnosno tehničko taktička znanja usvajaju se kroz igru primjenom rekvizita, modificiranih pravila i veličine terena. Različite varijacije igara utječu na povećanu motivaciju na satu i razvoj motoričkih sposobnosti.
Iako prva škola donosi puno iznenađenja, ona je prvi korak za cjelovit razvoj u svim aspektima. Stvaranjem sigurnog, dosljednog i gostoljubivog okruženja.
Neka se djeca upoznaju sa svojom novom okolinom u kojoj će joj postavljeni prostor za rukomet biti još jedna igraonica gdje će uživati u igri.
Aktivnost i zdravlje usko su povezani i zato omogučujući našoj djeci da se bave sa što više aktivnosti pomažemo i da budu zdravija.
Kreativnost se kao što znamo razvija vježbanjem, ponavljanjem i poboljšavanjem znanja i sposobnosti baš kao i sport. Samo sportskom aktvinosti možemo kod djeteta razvijati dodatne motoričke sposobnosti i znanja.
ŠTA RODITELJI KAŽU O RUKOMETU U VRTIĆIMA

Izjave roditelja

Pročitajte što roditelji kažu o našem projektu i kako su ga doživjeli. Također će vam otkriti koje su reakcije djece i njihova razmišljanja o novoj aktivnosti u vrtiću.
Kindori
Pogledajte galerije fotografija naših aktivnosti

Galerije

Fotografije su snimljene sa raznih lokacija, iz naših vrtića - partnera našeg projekta pa do naših lokacija gdje smo snimali vježbe za 'Rukomet u vrtićima'.
Kindori

KAKO DA SE DJETE PRIJAVI ZA RUKOMET U VRTIĆU?

Zainteresirani da i vaš vrtić bude uključen u projekt "Rukomet u vrtićima"? Naš projekt je prava odluka!