Nastavak razvoja Masterplan projekta EHF – a & HRS – a: “Vrtko“ natječaj za 2024. godinu

  • Pocetna
  • Novosti
  • Nastavak razvoja Masterplan projekta EHF – a & HRS – a: “Vrtko“ natječaj za 2024. godinu

Poštovani prijatelji rukometa,

Europska rukometna federacija (EHF) i Hrvatski rukometni savez (HRS) pokrenuli su 1. 1. 2023. projekt iz EHF MASTER PLANA kojem je osnovni cilj promocija i razvoj rukometa u dječjim vrtićima za dob djece od 5 – 7 godina od 2023. – 2025. godine. Prva faza projekta pokrenuta je u šest gradova; Zagreb, Poreč, Bjelovar, Virovitica, Koprivnica i Pakrac te se uključilo 480 djevojčica i dječaka u dobi od 5 do 7 godina.

U drugoj fazi projekta od 1. 1. 2024. planiramo uključiti novih šest gradova koji bi zajedno s prethodno navedenim gradovima nastavili projekt u 12 gradova u Republici Hrvatskoj. Svim zainteresiranim klubovima tijekom travnja i svibnja 2023. prezentiran je projekt rukometa u vrtićima – te je iskazan iznimno veliki interes klubova i gradova diljem Hrvatske.

Klubovi/vrtići bi od EHF-a dobili određenu financijsku, stručnu i materijalnu pomoć za realizaciju programa. Također, svi odgojitelji i treneri trebaju imati završenu online edukaciju za projekt Vrtka te priložen certifikat Vrtko s pripadajućom D licencom. Svi zainteresirani koji nisu završili 22 sata online edukacije za rukomet u vrtićima – Vrtko, a željeli bi se prijaviti na ovaj natječaj, trebaju zamolbu za online edukacijom uputiti na e-mail masterprojekt@hrs.hr te će dobiti sve potrebne informacije.

Za projekt Vrtko mogu se prijaviti isključivo i samo rukometni klubovi i rukometne akademije, registrirane pri HRS – u, koje nam trebaju poslati:

Demonstracijski trening rukometa u vrti?ima, Zagreb, 24.02.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Molimo da nam sve gore navedene dokumente pošaljete najkasnije do 18. 8. 2023. na e-mail masterprojekt@hrs.hr. Ukoliko niste dobili potvrdu primitka dokumentacije od strane voditeljice projekta, molimo da provjerite da li je dokumentacija ili e-mail dostavljen na pravu e-mail adresu.

Nakon što HRS zaprimi svu dokumentaciju od klubova, izabrat će se klubovi koji kandidiraju za projekt Vrtko te će odgovorna osoba ispred EHF-a i HRS-a doći u inspekciju da utvrdi sve relevantne činjenice koje su potrebne da bi se određeni klub/grad/vrtić uključio u navedeni projekt. Prilikom inspekcije, treba biti prisutan gradonačelnik ili pročelnik za sport, ranatelj vrtića te predstavnici kluba/voditelj projekta.

Napominjemo da svi podaci u prijavnici i dokumentaciji trebaju biti transparentni jer će svako manipuliranje s podacima ili neistinitim informacijama, klub isključiti iz daljnjeg procesa i mogućnosti ulaska u projekt Vrtko.

Demonstracijski trening rukometa u vrti?ima, Zagreb, 24.02.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Napominjemo da je projekt Vrtko besplatan za sve sudionike te da gradovi trebaju osigurati besplatne termine za trening u sportskim dvoranama u sklopu dječjih vrtića. Klubovi trebaju osigurati voditelja/voditeljicu projekta te licenciranog trenera ili trenericu koja će realizirati program Vrtka. Program mogu realizirati i odgojitelji koji imaju završenu online edukaciju Vrtka i D licencu, naravno samo uz dogovor s klubovima.

Ukoliko klubovi trenutno nemaju svu potrebnu dokumentaciju, želimo napomenuti da će novi krug prijava biti u lipnju 2024. kad će započeti 3. faza Master plana EHF – a & HRS – a.

Pogledajte tekst prijave:

Obrazac za prijavu:

Srdačan pozdrav,

Voditeljica projekta:

dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić

 

Glavni tajnik HRS-a:

Damir Poljak, dipl. iur

Povezane objave

Mini rukomet u osnovnim školama uz podršku EHF-a & HRS-a
Lijepe priče o najmlađim naraštajima u svijetu rukometa idu dalje. Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF-a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a); Rukomet u vrtićima “Vrtko“…
Pročitaj više
Novi rekordi “Vrtka“ u veljači
U svijetu sporta svaki novi rekord donosi uzbuđenje i inspiraciju, ali kada se radi o najmlađim sudionicima, to postaje posebno značajno. Takav značaj je i…
Pročitaj više
Na poluvremenu utakmice Županja – Orahovica publici predstavljen projekt “Vrtko”
Proteklog je vikenda publici u Županji predstavljen zajednički Masterplan projekt EHF-a i HRS-a Rukomet u vrtićima “Vrtko”. Projekt je predstavljen na poluvremenu utakmice između RK…
Pročitaj više
U siječnju 2024. čak 1319 djece treniralo rukomet kroz projekt “Vrtko”
Fantastični podaci stigli su nam iz gradova diljem Hrvatske u kojima se provodi zajednički Masterplan projekt EHF-a i HRS-a Rukomet u vrtićima “Vrtko”! Ovaj je…
Pročitaj više
“Vrtko” dio karnevalske povorke u Rovinju
Tradicionalna gradska karnevalska povorka održana je u utorak, 13. veljače. U povorci su sudjelovale brojne maskirane skupine rovinjskih vrtića i škola, a Rovinj je posebno…
Pročitaj više
“Vrtko” u DV Maslačak Županja
“Masterplan projekt EHF-a i HRS-a, Rukomet u vrtićima – “Vrtko” početkom siječnja započeo je u Dječjem vrtiću Maslačak. U potpuno opremljenom vrtiću, koji je opremljen…
Pročitaj više