“Vrtko” poligon na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Virovitici

  • Pocetna
  • Novosti
  • “Vrtko” poligon na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Virovitici
1. svibnja 2024.

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica ove je godine bila domaćin tradicionalnog 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića VPŽ koji je okupio gotovo 500 vrtićaraca s područja Virovitičko-podravske županije. Kao i prethodnih godina, organizatori ovogodišnjeg Festivala bili su Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i Hrvatski olimpijski odbor. Dio ovogodišnjeg festivala bio je naravno, i poligon “Vrtko”.

Mališani su senatjecali u pet kategorija u muškim, ženskim i mješovitim ekipama, a sudjelovala su djeca iz devet dječjih vrtića: “Čarobna šuma” iz Špišić Bukovice, “Potočnica” iz Pitomače, “Zeko” iz Slatine, Dječji vrtić Suhopolje, “Bubamara” iz Gornjeg Bazja, “Cvrčak” iz Virovitice, “Suncokret” iz Slatine, “Jelenko” iz Voćina i “Palčić” iz Orahovice.

Na samom početku, sve prisutne pozdravila je tajnica Sportske zajednice VPŽ i koordinatorica Olimpijskog festivala za Virovitičko-podravsku županiju Dora Međimorec.

– Svim malim natjecateljima danas želim da budu hrabri i odvažni, da ne odustaju i da se sjete da ako nešto ne uspiju iz prve, uvijek mogu pokušati ponovno. Znajte da uvijek možete računati na tjelesnu aktivnost i sport da se osjećate bolje. Želim vam da danas provedete super dan i svima puno, puno sreće– rekla je Međimorec.

Puno sportske sreće u natjecanju vrtićarcima je zaželjela i zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac.

– Sve vas srdačno pozdravljam u ime našeg gradonačelnika Ivice Kirina i svoje osobno ime, te ime Grada Virovitice. Čestitam organizatorima na ovih jubilarnih 20 godina Festivala, kao i odgajateljicama i ravnateljicama koje su uložile puno truda da svi naši mali natjecatelji danas budu ovdje. Nastavite se baviti sportom jer je sport zdravlje– poručila je Honjek-Golinac i zaželjela svima puno zabave.

Ovogodišnji program otvorila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Martina Bunić.

– Zaista je lijepo, i još više pohvalno, vidjeti najviše do sada vrtićaraca na ovom jubilarnom 20. Festivalu. Danas nema kiše, nema vjetra niti lošeg vremena jer se igre održavaju na sigurnom, u dvorani Osnovne škole IBM Virovitica kojoj zahvaljujem na domaćinstvu. Zahvaljujem i svim odgajateljicama, ravnateljicama, roditeljima i organizatorima koji su izdvojili vrijeme i uložili veliki trud da i ove godine imamo ovo sportsko natjecanje. Zabava je danas zajamčena, uživajte u svakom trenutku i neka najbolji pobijedi– zaključila je županijska pročelnica.

Predstavnici su zatim donijeli i zastavu Olimpijskog festivala dječjih vrtića te je natjecanje započelo u atletskim disciplinama: trčanje na 50 metara, skok u dalj, bacanje loptice, štafeta 4 x 25 metara, nogomet i Vrtko. Nakon natjecateljskog dijela, uslijedila je dodjela medalja i pehara, kao i prigodnih poklona za sve natjecatelje.

REZULTATI, Vrtko:
1. „Čarobna šuma“ Špišić Bukovica
2. „Cvrčak“ I Virovitica
3. „Zeko“ I Slatina

Izvor: icv.hr (icv.hr/2024/04/foto-gotovo-500-malisana-s-podrucja-viroviticko-podravske-zupanije-nastupilo-je-na-tradicionalnom-20-olimpijskom-festivalu-djecjih-vrtica/)

Povezane objave

Na Olimpijadi dječjih vrtića u Rovinju predstavljen “Vrtko”
Ovog utorka stotine mališana ispunile su veseljem terene Valbrune povodom Olimpijade dječjih vrtića u Rovinju. Ove je godine prigodno predstavljen i uspješan projekt Rukomet u…
Pročitaj više
“Vrtko“ na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Zagrebu
Olimpijski duh stigao je među najmlađe. Veliko uzbuđenje vladalo je na jubilarnom, 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića pod motom „I ja ću biti olimpijac“. Više…
Pročitaj više
“Vrtko” u Osijeku u punom zamahu
Masterplan projekt EHF-a i HRS-a Rukomet u vrtićima – „Vrtko“ u Osijeku funkcionira već puna četiri mjeseca. Ukupno su četiri dječja vrtića uključena (DV Potočnica, DV…
Pročitaj više
Projekt “Vrtko“ idealan i za djecu s poteškoćama
Nakon iznimno velikog interesa i pozitivnih reakcija koje bilježi Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF – a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a); Rukomet u…
Pročitaj više
Mini rukomet u osnovnim školama uz podršku EHF-a & HRS-a
Lijepe priče o najmlađim naraštajima u svijetu rukometa idu dalje. Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF-a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a); Rukomet u vrtićima “Vrtko“…
Pročitaj više